SEO Interview Questions Answers 2019

SEO Interview Questions Answers 2019

SEO interview questions and answers in 2019 can be read at Digital Kya Hai’s Learn and Read the best, perfect SEO interview question and answers in 2019.

So, if you are preparing for a SEO interview then you should read this blog carefully. We are here to give the comprehensive list of SEO interview questions and answers in 2019.

So, here we go. Let us start this:

SEO Interview Question and Answers in 2019

What is SEO?

SEO is the process of promoting your website on the web in different search engines by following the guidelines in an optimized manner.

What are the types of SEO?

There are perfect 5 types of SEO which you should know:

White Hat SEO:

In this type if you follow the guidelines of Google then you will get the top rankings easily. The guidelines like creating a high quality user related content, making relevant backlinks etc.

Black Hat SEO:

It is a deceptive type of SEO. People who want to rank illegally then they can use this. You will do SEO against the guidelines of Google.

Gray Hat SEO

It is a mixture of both White hat and Black Hat SEO. Google also catches these kind of activities where any suspicious things are happening.

Negative SEO

Just to get down the competitor from ranking we do negative SEO like fake reviews, fake URLs also.

What is Cloaking?

Cloaking is a black hat SEO technique and it is not good for any one.

Top 10 SEO Interview Questions With Answers of 2019 & 2020 In Hindi

Is sey pehle na aapne kabhi ye interview questions padhey hongey or na he padhengey. Ajkal companies bhut smart ho chuki hai. Interview crack krna itna easy nahi hai.

Different types of questions are asked in SEO and digital marketing arena. In sab me sabse hard hote hai SEO ke questions. Jinhe acchi knowledge hai unhe he SEO job milti hai.

SEO or Digital Marketing ek ongoing process hai jisme humein bhut sari cheeze seekhni padti hai. Sirf 6 mahine ya 1 sal me digital marketer nahi ban sakte kyuki ap every day new things learn karte hai.

Salary in SEO

Agar aap me vo skills or knowledge hai to ap bhi acchi SEO job acquire kar sakte hai. SEO me average salary fresher ke liye 8k to 18k hai.

Experienced SEO ko 20k to 60k takk kee salary mil sakti hai agar acchi knowledge ho to.

Even agar aapko 5+ years ka experience ho jaye to aapki salary 6 figures me bhi ja sakti hai.

So, let us discuss, SEO Interview  question and answers in 2019 and also for 2020.

Q1. SEO Kya Hai

SEO is the technique of changing the position of the keywords in search results. SEO ka matlab hai search engine optimization or apne business ko google kee guidelines ke according search results me promote krna.

Q2: SEO Kyu Karte Hai

Hum SEO is liye karte hai taki hamare business ki website top me aa sakey or jis se humein better leads, business or ROI mil sakey.

Q3:  Kitne types ka hota hai SEO?

Ans:  Basically 2 types ka SEO mana jata hai. The one is very much important named as ON Page SEO jisme apke Meta Tags, Alt Tag, H1 Tag, Internal Linking, external linking, tags, keywords, speed, UI, design, mobile behavior, responsiveness, content optimization, labels, breadcrumbs, URL structure etc.

The second part of SEO is off page SEO. Ye SEO ka secondary part hota hai. Ise hum link building bhi kehte hai. Isme Directory, Social Bookmarking, Social Sharing, Profile Creation, Business Listings, Classifieds, Forums, Blog Commenting, Article, Blogs, PR submission, info graphic submission, PPT, PDF, & Videos etc.

Q4. SEO me Backlink Kya Hota Hai?

Ans: Getting the link juice or value from a third party website is known as Back link. Back link ka matlab hota hai kee agar humein kisi bhi third party website se koi link mile ya un sites pe hamara link ho to usey hum back link bolte hai.

Q5: Outbound link ka kya role hota hai?

Ans: Outbound link ka matlab kee kisi third party website ka link humne apni website pe lagaya hua hai usey outbound link kehte hai.

Q6:  What is the exact difference between On Page and Off Page SEO?

Ans: On Page jaise kee name se he pta lag rha. Agar ap apne live page pe ya website pe koi bhi changes krte rehte hai ya uspe seo ke according kam krte hai to use on page seo kehte hai. Off page me third party website me jaa ke hum apna link paas karte hai.

Q7. SEO me Page Rank kya hota hai?

Ans: Ek Google defined rank hota hai jo kee 1 se lekar 10 ke beech me measure hota hai.

Q8: Keyword Kya Hota Hai?

Ans:  Keyword ek user query hoti hai jo ke user dwara kisi bhi search engine pe type krke apki site pe jo traffic ata hai usey keyword kehte hai.

Keyword apki site me bhi use hote hai. Bina keyword use kiye apki site rank nahi kar sakti. Keywords apke har page pe use hote hai. Har ek body content me keyword ko dalna chahiye. For example agar ap search engine pe type krengey: SEO kya hai ya PPC kya hai to aapko search results me vhi results dikhengey jinka SEO hua hai.

Q9: Which common tools do you use to measure SEO?

Ans:  If you have used some common tools like below:

Google Analytics, Google Webmaster tools, Ahrefs, SEMRUSH, MOZ, KWFINDER, Majestic SEO etc then you can mention them.

Q: 10: SEO me keyword Density kya hoti hai?

Ans: Keyword density means how dense the keywords are used in the post. KD means the percentage of words that you have used in a particular post. For example you have 2000 words content and you have used the keywords 60 times then it means it has 3% keyword density. However, KD should not be more than 1.5 to 2%.

For more updates you can check out our facebook page also: https://www.facebook.com/digitalkyahai/

If you want to learn What is SEO in hindi then you can learn at our blog Digital Kya hai.

rpsinghsethi

Digital Kya Hai is the online platform to learn and get the right knowledge of Digital Marketing including SEO, SMO, Adwords, PPC, Email Marketing, Affiliate Marketing etc.
DMCA.com Protection Status